Structura Membri Regulament de Organizare si Functionare Contact
08/19/10

Acord: Patronatul Apei - KOTRA Correa


Patronatul Apei şi Guvernul Coreei de Sud,

un parteneriat viabil pe termen lung

 

 

 

În ultimii ani, Patronatul Apei a devenit o structură incontestabilă, a cărui activitate susţine şi demonstrează că operatorii de profil au un standard de calitate ridicat, în ceea ce priveşte activitatea lor de furnizare a serviciilor de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare. Patronatul Apei a reuşit să devină o punte solidă de legătură între operatorii regionali şi autorităţile guvernamentale de profil, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, reuşind să stabilească relaţii de colaborare, dar şi de comunicare cu cele mai înalte foruri administrative ale unor ţări aflate pe primul loc în ceea ce priveşte tehnologia la nivel de vârf.

Astfel, în cursul zilei de 19.08.2010, la sediul S.C. RAJA S.A. din Constanţa, graţie activităţilor ireproşabile, Patronatul Apei a reuşit să pună bazele unei relaţii speciale, fructuoase şi apreciate de către cei mai mari specialişti din Coreea de Sud, prin semnarea unui acord de parteneriat. Canalul de comunicare, deschis în ambele sensuri, cu Ambasada Coreei de Sud în România a condus la realizarea unei colaborări viabile pe termen lung.

Ca o confirmare a legăturilor speciale, Patronatul Apei şi Guvernul Coreei de Sud, prin Agenţia Guvernamentală a Ministerului Economiei (KOTRA – Korea Trading Investment Promotion Agency) au semnat un acord de colaborare, fundament pentru dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale între operatorii de profil din România şi firmele specializate în domeniul apei din Coreea de Sud. În urma încheierii acestui acord, operatorii de servicii publice de alimentare cu apă şi canalizare din România vor putea avea acces la tehnologiile avansate coreene legate de: gestionarea nămolului rezultat în urma procesului de epurare al apei menajere, folosirea unor surse performante de producere a energiilor alternative în scopul optimizării costurilor actuale legate de energia electrică, dar şi implementarea unor soluţii avansate pentru tratarea apei potabile.

Acordul de parteneriat a fost semnat de către Domnul Felix Stroe - preşedintele Patronatului Apei, Lee Kwang-Jae - Ambasadorul Republicii Coreei de Sud în România şi Cho Byung Whee - Vicepreşedintele executiv KOTRA, Şeful operaţiunilor pe Europa, cu rang de Secretar de stat în Ministerul Economiei din Coreea de Sud.

După semnarea acordului, membri Patronatului Apei – reprezentanţii operatorilor de profil din ţară, s-au întâlnit cu cei ai firmelor coreene „AK International”, „JAIN Technology”, „ANT 21”, „SSENG Co Ltd”, „DOHWA Consulting Engineering”, în vederea stabilirii unor relaţii de colaborare.

 

 

Acord Scanat


Directioneaza 2% din impozitul pe venitul anului 2017 catre Asociatia Romana a Apei.
Descarca Formularul 230!
ADEZIUNE
Operatori regionali ai serviciului de alimentare cu apa si canalizare DESCARCA!
Legislatie romana specifica
Noutati

LEGATURI UTILE

www.ara.ro
www.mai.gov.ro